A jelek szerint Dél-Korea a közel jövőben betiltja a kutyahús fogyasztást

0
44 megtekintés
Ezt a kutyát egy dél-kóreai kutyahús farmról mentették - Kép: GETTY IMAGES
Swing Szerelem Szulák
Egyre több támadás éri Dél-Koreában a kutyahús fogyasztását, ennek kapcsán a kormánypárt azon gondolkodik, hogy teljesen betiltsa azt, ezzel véget vetve az ősi szokás körüli vitáknak – írja az index.hu

A koreai kormánypárt egyik politikai vezetője közölte, hogy Dél-Korea betiltja a kutyahús fogyasztását, mivel az állatok jogai iránti tudatosság egyre növekszik – írja a Reuters.

A tengerentúlon is sok bírálatot kapott a koreai szokás, de az országban is egyre nagyobb ellenállás tapasztalható, különösen a fiatalabb generáció részéről.

„Itt az ideje, hogy véget vessünk a kutyahús fogyasztás körüli társadalmi konfliktusoknak és vitáknak egy külön törvény megalkotásával”

– mondta Yu Eui-dong, a Néphatalmi Párt politikai vezetője.

A kormány törvényjavaslata várhatóan át fog menni a parlamenten. A mezőgazdasági miniszter szerint a kormány minél gyorsabban bevezetné a törvényt, miközben az állam támogatná a kutyahús iparban dolgozók átállását.

Az eddigi hasonló törvényjavaslatok a múltban az ágazatban érintettek tiltakozása, valamint a gazdák és étterem-tulajdonosok megélhetése miatti aggodalmak miatt buktak meg.

A javasolt tilalom hároméves türelmi időt és pénzügyi támogatást nyújt majd a vállalkozások számára a kereskedelemből való kivonuláshoz.

A kormány adatai szerint mintegy 1150 kutyatenyésztő farm, 34 vágóhíd, 219 forgalmazó cég és mintegy 1600, kutyahúst felszolgáló étterem van az országban.

A Gallup Korea tavalyi felmérése szerint a lakosság 64 százaléka ellenzi a kutyahús fogyasztását, és a megkérdezettek mindössze 8 százaléka evett kutyát az elmúlt egy évben.