A Föld napja – Az egyéves Samut, a kiselefántot köszöntötték a fővárosi állatkertben

0
173 megtekintés
Az egyéves Samu, az ázsiai elefánt anyja, Angele társaságában az első születésnapjára kapott finomságokkal az intézmény háromnapos Föld Fesztiválja rendezvény zárónapján, 2022. április 24-én - Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Swing Szerelem Szulák
A Föld napját már több mint öt évtizede április 22-én tartják meg: kezdetben csak az Egyesült Államokban ünnepelték, később pedig már az egész világon. Magyarországon 1990-ben kezdtek először Föld napi rendezvényeket szervezni, a Fővárosi Állatkert is az első hazai kezdeményezők között volt, és azóta is évről évre megemlékezik erről a jeles napról.

Az elmúlt években azonban nemcsak április 22-én ünnepelnek, hanem a Föld napját több napon át tartó eseménysorozattá bővítették ki. Ez a Föld Fesztivál, amelyre  az Állatkertben idén április 22-től 24-ig került sor.

Ennek kapcsán, az egy éves Samut is felköszöntötték a fesztivál utolsó napján.

Az egyéves Samu, az ázsiai elefánt anyja, Angele társaságában az első születésnapjára kapott finomságokkal az intézmény háromnapos Föld Fesztiválja rendezvény zárónapján, 2022. április 24-én – Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Az egyéves Samu, az ázsiai elefánt (b2) anyja, Angele (b) és bátyja, Arun (j) társaságában az első születésnapjára kapott finomságokkal az intézmény háromnapos Föld Fesztiválja rendezvény zárónapján, 2022. április 24-én – Fotó:
MTI/Máthé Zoltán