45 éves lett a Fővárosi Állatkert legidősebb gorillája

0
521 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Fővárosi Állat és Növénykert legidősebb gorillája, Liesel április 15.én ünnepli 45. születésnapját. A szépkorú emberszabású három kölyköt nevelt fel Budapesten, és eddig összesen tíz unokája született Sanghaj, Madrid és Barcelona állatkertjeiben.

Liesel 1977. április 15-én született Németországban, a Frankfurti Állatkertben, ahonnan fiatal felnőttként, 11 éves korában került Budapestre.

Az intézményben 1989 óta foglalkozunak gorillákkal. Liesel mellett akkor egy hím is érkezett Budapestre Golo személyében. Ők ketten mind a mai napig Budapesten élnek, ma már persze másik három, időközben született vagy érkezett fajtásukkal. Liesel és Golo nászából az idők során három kölyök is született: Dango, Gorka és Ebobo. Így aztán Liesel háromszoros anyukának számít (Golónak egy másik, később érkezett nősténytől, N’yaoundától is születtek kölykei). Utódai persze ma már felnőttek: Sanghaj, Madrid, illetve Barcelona állatkertjében élnek. És mindegyiküknek vannak már saját utódai is, így Lieselnek eddig összesen tíz unokája született.

Forrás: zoobudapest

Képek: Fővárosi Állatkert/facebook