Zsiráfbébi született a Veszprémi Állatkertben – videó

0
957 megtekintés
A Veszprémi Állatkert legifjabb Rothschild-zsiráfbébije - Kép: Veszprémi Állatkert - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Nőstény zsiráfborjú született a Veszprémi Állatkertben, ezzel négytagúra bővült a veszprémi Rothschild-zsiráfcsapat – közölte az állatkert igazgatója pénteken az MTI-vel.

Török László elmondta: a zsiráfborjú csütörtök délután jött a világra, az állatorvos és a gondozók több mint két órán keresztül segítették Ganzit, az anyaállatot a nehéz, ám végül sikeres ellésben. Az egészséges zsiráfborjú több mint másfél méter magas, súlya 50-60 kilogramm körül van – tette hozzá.

Legutóbb öt éve született Rothschild-zsiráf a Veszprémi Állatkertben.

A kis zsiráf egyelőre a zsiráfházban tölti napjait, a látogatók csak később láthatják Magyarország legnagyobb, mintegy kéthektáros Afrika-szavanna kifutójában szélesszájú orrszarvúk, zebrák, struccok és antilopok között.

A kis jövevény első csetlő-botló lépéseit a nagyvilágban, az állatkertnek hála, videón is megtekinthetjük. Olvadozásra fel!:

Zsiráfbébi született a Veszprémi Állatkertben

Ki lehet az? ?Már az első pillanattól olyan magas, mint egy ember felfedező, kíváncsi és nagyon édes. ??Megszületett a Veszprémi Állatkert legfiatalabb zsiráfborja. ?A kis jövevény első pillanatait a nagyvilágban most ti is láthatjátok!?

Közzétette: Veszprémi Állatkert – 2019. augusztus 16., péntek