Visszahívnak egy kutyakonzervet, mert túl magas a vitamintartalma

0
379 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Hill’s Pet Nutrition konzerv kutyaeledelek önkéntes visszahívása túlzott D vitamin dózis miatt

Hill’s Pet Nutrition önkéntes termékvisszahívást jelent be azon konzerv kutyaeledelei vonatkozásában, melyeknél a D vitamin potenciálisan emelkedett szintje mutatható ki. Míg a D-vitamin a kutyák számára alapvető tápanyag, eltúlzott dózisban olyan egészségügyi problémákat okozhat a D-vitamin szintjétől és a szedési időtartamtól függően, mint a hányás, az étvágytalanság, a megnövekedett szomjúság, a fokozott vizeletürítés, a túlzott nyáladzás és a fogyás. A D-vitamin, amennyiben nagyon magas dózisban fogyasztják, akár olyan súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, mint a veseelégtelenség. Azok a kutyatulajdonosok, akiknek állata, fogyasztotta a lentebb felsorolt termékek valamelyikét, és ezeknek a jeleknek bármelyikét tapasztalta, kapcsolatba kell lépnie állatorvosukkal. A legtöbb esetben a teljes felépülés csak a táppal való etetés befejezése után várható.

Az érintett konzerv tápok világszerte kiskereskedelmi kisállat-üzletekbe és állatorvosi klinikákon kerültek értékesítésre. Sem száraztápok, sem macskatápok vagy egyéb termékek nem érintettek.

Kérjük nézzen utána, hogy tart-e az érintett termékekből, és amennyiben igen, juttassa vissza azokat a vásárlás helyszínére. További kérdéseivel, kérjük forduljon a helyi képviselőjéhez a +36 30 984-98-24 telefonszámon.

A Hill’s továbbra is gondoskodni kíván minden házikedvencről és elkötelezettek abban, hogy a kisállattulajdonosok számára biztonságos és kiváló minőségű termékeket biztosítsanak. A Hill’s azonosította és izolálta a hibát, és a megismétlődés megakadályozása érdekében kötelezte beszállítóit, hogy további minőségi vizsgálatokat hajtson végre az összetevőkön.

További információkért, kérjük keresse a Hill’s Pet Nutrition helyi képviselőjéhez a +36 30 984-98-24 telefonszámon.

Magyarországon érintett termék:

Product Name SKU Number Lot Code/Date Code
Hill’s® Prescription Diet® z/d® 370g 8018T 102020T172