Úgy tűnik, nem oroszlán grasszál Berlinben, hanem vaddisznó

0
43 megtekintés
A jelek szerint, egy vaddisznó a berlini ijesztgető - Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Nem találtuk semmilyen nyomát az állítólagos nőstényoroszlánnak, amelyet először szerda éjfélkor észleltek Berlintől délnyugatra – közölte a helyi rendőrség pénteken, és egyúttal visszavonta a korábbi figyelmeztetését.

Ugyanis, a múlthéten jött a hír, hogy a rendőrség figyelmeztetést adott ki egy nagy ragadozó, feltehetően egy oroszlán feltűnése miatt, amelyet Berlin déli régiójában láttak. Mindenki a szívéhez kapott, a környéken lévő állatkertek, állatparkok, cirkuszok és menhelyek, nem jelentettek eltűnt oroszlánt.

Viszont, a szakértők bevonásával a sík, erdős terepen csütörtökön és pénteken végrehajtott hatósági keresés semmilyen konkrét nyomát nem találta az oroszlánnak.

A közösségi médiában is megjelent videófelvétel elemzése után a szakemberek arra a következtetésre jutottak, hogy a felvételen nem nőstényoroszlán, hanem valószínűleg egy vaddisznó látható.

Úgy tűnik, nem egy ilyen szépséges és veszélyes oroszlán hölgy grasszál Berlin környékén – Fotó: Pixabay

A német főváros és a szomszédos Brandenburg tartomány határán több észlelést is bejelentettek a rendőrségnek,

Amely a megjelölt területet alaposan átfésülve csak egy vaddisznócsaládot talált pénteken.

Ezek jelenléte azonban nem szokatlan arrafelé – fogalmazott sajtótájékoztatóján Michael Grubert, a berlini állatkerttől 18 kilométerre délnyugatra fekvő Kleinmachnow kisváros polgármestere.

„Amennyire megítélhető, azt feltételezzük, hogy nem nőstényoroszlánról van szó” – jelentette ki Grubert, hozzátéve, hogy elmúlt a veszély. A polgármester ugyanakkor indokoltnak nevezte a 36 órás, helikoptereket, drónokat és infravörös kamerákat is bevető hatósági kereső műveletet, amelyben állatorvosok és vadászok is részt vettek.

„Egy vadállat potenciális megjelenése által jelentett veszély igazolta a kiterjedt keresést Kleinmachnowban” – magyarázta Grubert, hozzátéve, hogy hasonló helyzetben ma is ugyanígy cselekedne.

MTI