Több tucat delfin és hal tetemét mosta partra a víz Ghánában

0
324 megtekintés
Forrás: Agence France Presse - wetheworldmagazine.com
Swing Szerelem Szulák
Mintegy 60 delfin és különböző halfajok tetemeit sodorta a tengerpartra a víz Ghánában – jelentették be hétfőn a helyi hatóságok, amelyek azonnal vizsgálatot indítottak.

Az elpusztult tengeri állatokra a nyugat-afrikai ország atlanti-óceáni partvidékének három különböző térségében bukkantak a hét végén.

„Mintegy 60 elpusztult delfint és számos kis halfajt számláltunk meg csak itt ezen a strandon. Nagyon szokatlan eset, és nem tudjuk, mi történt”

– közölte Samuel Obeng, a Nyugati Térségben lévő Aximban élő halász a helyi sajtóval. – Nagyon ritka, hogy ilyen nagy számban sodródjanak partra döglött halak.

Az ország halászati bizottságának illetékesei közölték, hogy mintákat vettek a tetemekből laboratóriumi vizsgálatokra. Michael Arthur-Dadzie vezérigazgató közleménye szerint első vizsgálódásaikban

nem találtak semmilyen sérülést, horzsolást a tetemeken.

Forrás: Daily Graphic – @dailygraphicghana – graphic.com.gh

A vízből is mintákat vettek, hogy meg tudják állapítani az állatok pusztulásának az okát. A szakemberek szerint a tengervíz szín és hőmérséklete normális. Michael Arthur-Dadzie szerint a tenger színe és a hőmérséklete is normális.

Mindenkit biztosítottak arról, hogy keményen dolgoznak a halak pusztulásának tényleges okának megállapításán.

MTI