Több mint ötven hektáron égett az erdő Soltszentimre közelében

0
199 megtekintés
Fotó: MTI/Donka Ferenc
Swing Szerelem Szulák
Több mint ötven hektáron égett az Izsák és Soltszentimre közötti erdős terület, a szerda este keletkezett tűzben egy lovasmajor több épülete is kigyulladt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön a honlapján. Közben kiderült, halálos áldozata is van a pusztító tűznek. 

A tüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet – tájékoztatta a Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel az MTI-t.

A major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt találták meg a tűzoltók az áldozatot.

Tûzoltók oltják 2022. július 13-án az Izsák és Soltszentimre közötti erdõben délután keletkezett tüzet. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája – Fotó: MTI/Donka Ferenc

Az OKF szerda éjszaka azt közölte honlapján, hogy tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltja a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, ezekben nem tett kárt a tűz, de az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban – ahonnan az állatokat már korábban kimentették – kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám.

Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság -, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett – írták.

Fotó: MTI/Donka Ferenc

Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető

– tudatta a rendőrség.

MTI