Tíz tündéri pandaboccsal kívántak szerencsét a közelgő holdújévre Kínában

0
318 megtekintés
Fotó: AFP by means of Getty Images
Swing Szerelem Szulák
Óriáspandakölykök nyitották meg hivatalosan a közelgő holdújév eseményeit, egy kínai rezervátumban. A tíz 4 és 6 hónap közötti bocsok a középnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli óriáspanda-kutatóközpont játszóterén jelentek meg – írja a Travelo

A kínai újév vagy holdújév a világ népességének egynegyede számára az év legnagyobb ünnepe, és nem csak Kínában, de Kelet-Ázsia más országaiban is ünneplik. A tavaszünnep időpontja évről évre változik, az új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg, de az esetek többségére igaz, hogy a tavaszünnep az európai naptár február 4-éjéhez legközelebb eső újhold napján van.

Fotó: AFP by means of Getty Images

Holdújévi ajándéknak is remek hír, hogy a központ – ahol komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megvédjék ezt a veszélyeztett állatfajt – bejelentette, hogy a 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant. Decemberben világszerte 44 panda kölyök született, többségük Kínában.

A pandakölyköket a kínai újév alkalmából bambusszal teli kosarakkal és ünnepi dekorációval várták, amelyek lampionokból, zászlókból és hagyományos kínai csomókból állnak. A fotókon látszik, hogy a kis bocsok semmitől nem zavartatták magukat, ahogyan ezt a pandáktól már megszokhattuk, jöttek-mentek cukiskodtak és elvitték a show-t.

Fotó: AFP by means of Getty Images
Fotó: AFP by means of Getty Images

A gondozók, miközben a karjukban tartották a pandákat, ezt kiabálták: „A 2020-as év újszülött pandái boldog új évet és sok szerencsét kívánnak a Bivaly évében!” A kínai holdnaptár szerint az új esztendő csak február 12-én köszönt be, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül idén a Bivaly évébe vezet.

Via