Rendőrkutyát klónoztak Kínában – Mi jöhet még?!

0
588 megtekintés
Kunxun - Kép: REUTERS
Swing Szerelem Szulák
Kínai tudósok klónozták a rendőrkutyák Sherlock Holmesát. A három hónapos Kunuxun nem átlagos kölyök, hanem egy rendőrségi nyomkövető  “a rendőrkutyák Sherlock Holmesaként” jellemzett kutya klónja – egy pekingi biotechnológiai cég, a Sinogene hozta létre a Yunnan Mezőgazdasági Egyetem és a kínai Közbiztonsági Minisztérium támogatásával.

A programtól azt remélik, hogy segít csökkenteni a rendőrkutyák kiképzési idejét és annak költségeit. Bár egyelőre a klónozás költségei is épp elég nagy akadályt jelentenek a cég számára.

Kunxun – Kép: Sinogene

A jelenleg háromhónapos Kunhszün széleskörű képzésen fog átesni a kábítószerfelderítés, a tömegellenőrzés és a bizonyítékok felderítése területén, és teljes értékű rendőrkutyává válik körülbelül 10 hónapos korára – közölte a China Daily kínai hivatalos napilap. A rendőrkutyaképzés általában öt évig tart, és mintegy 500 ezer jüanba (20,5 millió forintba) kerül, a siker pedig akkor sem garantált – jegyezte meg a lap a jünnani agrártudományi egyetem egyik állatszakértőjére hivatkozva.

Arról nem számoltak be, hogy mennyibe kerül egy kutya klónozása.

Kunxun a barátjával – Kép: Sinogene

A világ első klónozott kutyáját dél-koreai tudósok hozták létre 2005-ben. Dél-Koreában két évvel később kezdtek el klónozott labrador retrievereket alkalmazni a kábítószer kiszimatolására a vámszolgálatnál.

Forrás: MTI, euronews