Rejtélyes módon lett frufruja egy állatkerti oroszlánnak

0
4 316 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Szegény Hang Hangon röhög fél Kína, az állatkert tagadja, hogy ők vágtak volna az oroszlánnak frufrut.

Internetes szenzáció lett egy kínai állatkert egyik fehér oroszlánja, írja a Newsweek. A kantoni állatkertben élő, Hang Hang nevű hím azután lett szempillantás alatt felszabadult röhögés tárgya, hogy egy látogató több képet is feltöltött róla az egyik kínai közösségi oldalra.

A fotók nem véletlenül kezdtek villámgyorsan terjedni: az oroszlán igazán mókásan néz ki rajtuk. Sörénye ugyanis meglehetősen méltatlan az állatok királyához, olyan mintha egy botkezű fodrász frufrut vágott volna neki.

Az állatkert azóta tagadta, hogy a gondozók nyúltak volna a fenséges ragadozó frizurájához, nem is mertek volna ilyet tenni. Szerintük a párás levegő miatt olyan a nevetség tárgyává vált sörény, amilyen. Ráadásul mivel az oroszlánok úgy ápolják magukat, hogy nyalogatják a bundájukat, ez időről időre változásokat okozhat a sörényük kinézetében.

Ennek ellenére sokan nem hisznek az állatkert illetékeseinek, ugyanis az állat sörénye korábban mindig is normálisnak, a többi oroszlánéhoz hasonlónak tűnt.

Nem ritka, hogy egy oroszlán sörénye idővel megváltozik, jegyzi meg mindezzel kapcsolatban a Newsweek cikke. Ahogy az oroszlánok öregszenek, a sörényük sötétebbé, világosabbá, hosszabbá vagy rövidebbé válhat. Az oroszlán sörényének megjelenése általában az oroszlán állapotát jelzi – például, hogy fiatal és fitt, vagy öregszik és már gyengül.

Forrás: rtl.hu

Képek: daylistar.cu