Párt kapott a budapesti állatkert megözvegyült tigrishölgye

0
528 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A hét elején a Fővárosi Álat és Növénykertbe megérkezett Veszprémből Szása, az új hím szibériai tigris. A tizenkét éves állat jelenleg új otthonával ismerkedik, később pedig megkezdődik az összeszoktatása Nivával, a már régebb óta itt élő, és az év elején megözvegyült tigrishölggyel.

Az állatkert látogatói, közül bizonyára sokan emlékeznek arra, hogy tavasszal elpusztult Norbi, az öreg szibériai tigris. Így aztán Niva, a nőstény állat egyedül maradt. Most viszont újra társaságot kap maga mellé Szása személyében.

Szása 2009-ben született Németországban, majd még kölyökként, néhány hónapos korában került a Veszprémi Állatkertbe. A királynék városában épp most kezdenek neki egy nagymacska komplexum kialakításának, s az építkezés idejére meg kellett oldani az ottani állatok, többek között Szása elhelyezését is. Mivel a budapesti állatkert pedig épp egy hímet keresett Niva mellé, minden szempontból jó megoldást sikerült találni azzal, hogy Szása a fővárosba került.

A tulajdonképpeni szállításra szeptember 20-án, azaz most hétfőn került sor, s az újonnan érkezett hím máris a kifutóban látható. Jelenleg új otthonával ismerkedik, felméri a terepet, megismeri a gondozókat, és persze kitapasztalja azt is, hol kapja az ennivalót és az ivóvizet. Amikor pedig már kellő helyismeretet szerez, megkezdődik a Nivával való összeszoktatása is. Természetesen ez a folyamat is lépésről lépésre történik. Szása már tudja, hogy a közelben egy nőstény tigris is van, és hamarosan láthatják is egymás, egyelőre azonban egymástól elválasztva, két szomszédos kifutóban.

Forrás: zoobudapest

Fotók: zoobudapest