Papírcsodák

0
3 502 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Első ránénézésre nem hiszed el, de ezek a műalkotások tényleg papírból vannak. A Torontóban élő „papír-művésznek”, Calvin Nichollsnak sikerült a papírral alkotást művészi szintre emelnie. Egyik-másik papírcsodáját nézve, néha az az érzésünk támad, hogy mindjárt meg is mozdul amit látunk. 

Ihletet a természetből merít és alkotásaihoz nincs szüksége másra csak papírra, ollóra, ragasztóra és késre.

Calvin munkái bizonyítják, hogy milyen kicsi a határvonal a 2D-s és a 3D-s látványteremtés között. A fény és az árnyék kölcsönhatását kihasználva alkotja meg papírszobrait. Munkái között  van olyan darab, amit egy hónap alatt készített el, és akad olyan is, amin két évig dolgozott.

A szobrokat kemény kartonból „alapozza”, hogy a kész munkának a végén legyen tartása. Különböző típusú papírokat használ, kis, különálló darabokból, aprólékos munkával, kitartással és türelemmel készülnek az újabb és újabb alkotások.

Annak  érdekében, hogy szobrai 3D  hatásúak  legyenek, több rétegben helyezi egymásra a papírdarabokat, a szárnyak és tollak kidolgozása az egyik legnehezebb feladat.

A paradicsom madár alkotásával Nívódíjat és a művészek” Choice “díját is megnyerte.

„Az általam megalkotott művészet képes ötvözni a szenvedélyt a vadon élő állatok-, a természet-, a fotó-, és a  szobor világával. Úgy érzem, nagyon sok tapasztalattal és tudással lettem gazdagabb az elmúlt 30 évben. 1980-ban, mikor elkezdtem, nem hittem volna, hogy minderre képes leszek.”

Fotók: facebook.com/Calvin-Nicholls

Forrás: sokszinuvidek