Pandaikrek születtek egy francia állatkertben

0
194 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A nősténynek, Huan Huannak utoljára négy éve született bocsa. A most született pandaikrek egészségesek, és kiemelten figyelnek rájuk. 

A bocsok 149 gramm és 129 gramm súlyúak.

Mindketten rózsaszínűek, mindketten pufókok és egészségesek. – közölte Rodolphe Delors igazgató.

Azt nem tudni, hogy párzás vagy mesterséges megtermékenyítés révén fogantak-e a pandaikrek. A gondozók egy márciusi hétvégén ugyanis nyolcszor is együtt látták Huan Huant és párját, Jüan Zsit, az állatorovosok azonban biztosra akartak menni, ésMESTERSÉGES MEGTERMÉKENYÍTÉSHEZ IS FOLYAMODTAK.
Az óriáspandaikrek születését Kínából, a csengtui óriáspandavédelmi központból érkezett két állatorvos is felügyelte.

Huan Huan és párja 2012-ben érkezett Kínából Franciaországba, kölcsönadásukat akkor a Párizs és Peking közötti diplomácia kapcsolatokat elmélyülésének jeleként méltatták.

Az ikerpár alig néhány héttel az után jött világra, hogy Kínában is levették a veszélyeztetett fajok listájáról és átsorolták a sérülékeny fajok közé. A kategóriát azután változtatták meg, hogy a vadon élő óriáspandák száma a több évtizedes fajvédelmi erőfeszítéseknek köszönhetően elérte az 1800-at.

Az óriáspandákat Kínában évekkel azután sorolták új kategóriába, hogy a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) 2016-ben a levette a veszélyeztetettek listájáról, és a sebezhetők közé helyezte őket. Akkor a kínai szakértők vitatták a döntést arra hivatkozva, hogy ennek alapján az emberek azt hihetik, csökkenthetők a védelmi erőfeszítések.

Origo

Kiemelt és cikken belüli kép: zoo de beauval/facebook