Ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt Mórahalom határában

0
500 megtekintés
Képünk illusztráció - tulipán mező - Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Az ébredő természet szépségeit bemutató, csaknem ötvenezer virágot számláló tulipános kert nyílt múlthét (április 7.) szerdán Mórahalom határában. A Balaton, a Tisza tó és Cegléd után érkezett meg a Homokhátságra az a
kezdeményezés, mely az ébredő természet szépségeivel, a tavasz minden színével és illatával várja a látogatókat Mórahalom határában, a Röszkei úton, a bivalyrezervátum szomszédságában. 

A kert megfelelő kiegészítője lehet a mórahalmi turisztikai értékeknek és kertészeti hagyományoknak. Az önkormányzat ezért biztosított egy bekerített telket a Bivalyrezervátum szomszédságában erre a célra. A kert látogatása ingyenes, a családok remek fotókat készíthetnek, maradandó élményeket szerezhetnek, térítés ellenében pedig virágszedésre is lehetőség nyílik – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester.

A polgármester elmondta, az Alba Milagro Hungary Kft. tavaly költözött a kisvárosba, s ezt követően merült föl az ötlet, hogy az országban már létező tulipános kertekhez hasonlót alakítanának ki a város határában.

„Formabontó módon szerettük volna köszönteni a tavaszt, hogy kimozdítsuk az embereket a maguk fizikumában és lelkiségükben abból a rideg télből, esetleg egy kicsit a karantén magányából, amiben eddig kénytelenek voltak élni. A Balatonon honosodott meg ez a közösségi virágoskert program, amit elhoztunk a Dél – Alföldre, Mórahalomra, a partner szervezeteinkkel együtt. Ötvenezer virághagymát ültettünk el, és az a célunk, hogyha ez virágba szökken, és az időjárás is megengedi, akkor ez egy kellemes kikapcsolódásra alkalmas kirándulóhellyé alakulhat. Az lenne a célunk, hogy formabontó módon érjük el azt az eredményt, amelyre tavasszal mindannyian vágyunk: egy kis felüdülésre, egy kis szabadságra a természetben” – nyilatkozta Nógrádi Zoltán, a szeged365.hu lapnak.

A tervek szerint időről időre programokat is szerveznek, hogy a Mórahalomra érkező látogatóknak természetközeli környezetben minőségi időtöltést biztosítsanak.

Major Zoltán, az Alba Milagro Hungary Kft. vezetője elmondta, az első TulipGardent a Balatonnál, Szőlősgyörökön alakították ki, a mórahalmi pedig az ötödik tulipános kert az országban. Jövőre pedig a kertek száma akár 15-20-ra is emelkedhet.

Mórahalmon 50 ezer tő tulipánt, nárciszt és jácintot, összesen 18 fajta virágot ültettek. A következő évben pedig már 150 ezer virág várja a látogatókat. Bár a mórahalmi a legdélebbi és legnapfényesebb kert az országban, a szokatlan időjárás miatt egyelőre csak a nárciszok és jácintok virágoznak. Ha a következő napokban, hetekben megszűnnek a hajnali fagyok és jobbra fordul az idő, április 17-től már a virágzó tulipánok ezrei fogadják a vendégeket – közölte a szakember.

MTI