Ötösikrei születtek egy kecskemamának

0
264 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Elégedett mekegéstől visszhangzik a Kránicztanya. Igazi különlegesség történt a hétvégén, az egyik kecskemama ötös ikreknek adott életet.

Csodaszámba megy, hogy egy kecskének öt gidája szülessen. Az állatok többsége egy vagy két utódot hoz a világra, a Kránicztanyán is kétezer ellésből ez a második alkalom, hogy ilyen történik.

– Érdekes, hogy a másik eset tavaly történt, ennek a kecskének az anyja adott életet öt kicsinek. Ez az anya egy korábbi ellésből származik, de ő is három testvérével együtt látta meg a napvilágot – mesélte Krániczné Mayer Erika tulajdonos.

– Egy elég masszív testfelépítésű anyaállatról beszélhetünk, így nem látszott rajta, hogy ennyi gidája lesz. Igazán hálásak vagyunk dr. Czimber Gyula állatorvosnak a sok segítségért. És természetesen a kecskemama részéről sem elenyésző a teljesítmény, hiszen a nyolcvan-száz kiló közti állat öt, egyenként három kiló súlyú gidát hordott ki.

A családi gazdaság tejelő kecskék tartásával foglalkozik. Kérdésünkre elmondták, hogy a nagy létszám miatt a kicsiket el kellett választani az anyjuktól és cumisüvegből etetni, hogy biztos mind elegendő táplálékhoz jussanak. Ha az idő kicsit melegszik és a kicsik is kellőképpen megerősödnek, hamarosan kiengedik őket a mezőre játszani.

Kisalföld