Orvvadászok ellen indult eljárás, lőszert és fegyvereket foglaltak le

0
230 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Eljárás indult hat, orvvadászattal és más bűncselekményekkel gyanúsított férfi ellen, a házkutatások során több száz lőszert, különböző lőfegyvereket és trófeákat foglaltak le.- irja a police.hu

Azt írták, hogy a Pásztói Rendőrkapitányság többrendbeli orvvadászat, közokirat-hamisítás és lopás gyanúja miatt indított eljárást egy 61 éves és egy 26 éves, orvvadászat bűntett és orgazdaság vétség miatt egy 56 éves, továbbá lopás miatt egy 77 éves, egy 58 éves és egy 48 éves, külföldi születésű férfi ellen.
A nyomozás adatai szerint a 61 éves férfi 26 éves társával 2018. január 28-án Nagybárkány és Mátraszőlős külterületén egy vadászaton három vaddisznót ejtett el, de csak kettőt jegyeztek be, egyet eltulajdonítottak.

Három másik gyanúsított 2020. április 26-án ugyanitt egy vadászaton tiltott eszközzel – éjszakai lövésre alkalmas célzó készülékkel – felszerelt fegyverrel ejtett el két vaddisznót. Emellett egyikük a társával további három vadászaton egy tilalom alá eső szarvasborjút, valamint egy őzbakot és egy vaddisznót ejtett el. A szarvasborjút nem jegyezték be, azt ellopták és értékesítették, míg a másik két állat esetében más vadat tüntettek fel a vadászati naplóban.
A 48 éves külföldi férfi és társa 2020. május 11-én két vaddisznót ejtett el, de ezeket nem jegyezték be, az állatokat értékesítették.
A rendőrség vizsgálja, hogy további emberek összefüggésbe hozhatók-e a bűncselekmények elkövetésével – áll a közleményben.

MTI