Orrszarvúkat mészároltak le vadorzók Dél-Afrikában

0
231 megtekintés
Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Négy orrszarvút öltek meg szokatlan kíméletlenséggel jól felfegyverzett vadorzók szerdán egy Fokvároshoz közeli magán vadrezervátumban a Dél-afrikai Köztársaságban.

Az orvvadászok lelőtték az állatokat, majd levágták tülküket, amelyet jó pénzért lehet eladni a feketepiacon. A tettesek nagy kaliberű, hangtompítóval ellátott puskákat használtak.

Az állatokra, köztük egy vemhes nőstényre vadőrök találtak rá szerdán késő este az Inverdoorn rezervátumban. Két orrszarvú még élt, amikor rájuk bukkantak, de később elpusztultak.

Egy ötödik orrszarvú túlélte a támadást, őt a pofáján lőtték meg a vadorzók, akiknek kegyetlensége megdöbbentette a rezervátum munkatársait a tulajdonos, Searl Derman szerint. A 10 ezer hektáros vadaspark gazdája pénzjutalmat tűzött ki a nyomravezetőnek.

Fotó: Pixabay

A brutális mészárlás érzékenyen érinti a dél-afrikai vadrezervátumokat, amelyek közül sok már csődbe ment a koronavírus-járvány miatt.

A négy orrszarvú megölése azért is megdöbbenést keltett, mert szigorú intézkedések eredményeként a Dél-afrikai Köztársaságban már hét egymást követő évben sikerült csökkenteni a vadorzók által elejtett rinocéroszok számát.

Tavaly 394 orrszarvút öltek meg tülkükért az országban, 33 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban.

MTI