Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében, azóta is küzdenek az életéért

0
530 megtekintés
PANNONRTV
Swing Szerelem Szulák
Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton – közölte a szabadkai Pannon RTV. A néhány hónapos nőstény barátságosan viselkedett az emberekkel, de legyengült állapotban volt. A Szabadka melletti palicsi állatkertbe szállították, ahol ellátták.

Sonja Mandic, az intézmény igazgatója a Pannon RTV-nek elmondta, az oroszlán alultáplált és sovány, ezért nem sikerült a pontos életkorát meghatározni, de hat hónaposnál biztosan nem idősebb.

A beszámoló szerint az oroszlánkölyökre egy autós lelt rá a Szabadka és Csantavér közötti úton, majd értesítette a rendőrséget. A közösségi médiában is megtalálható felvételen látszik, ahogyan a kölyök előbukkan a fűből, majd az útra lép. Ezt követően a férfi több közös képet is készített az oroszlánkölyökkel.

A kisoroszlánt azóta is próbálják életben tartani, mint kiderült, nagyon rossz általános állapotban van.

PANNONRTV/SZLOBODA ZOLTÁN

„Sajnos nem táplálták megfelelően. Nem ismeri fel a húst táplálékként, ezért erőszakkal kellett őt megetetni”,

mondta a Nova.rs-nek Andrijana Tot, a Palicsi Állatkert alkalmazottja.

Az állatorvosok szerint a valószínűleg a tehéntejen kívül semmit sem kapott, ami egyáltalán nem megfelelő a vadmacskák számára. A hátsó lábai nem megfelelően fejlődtek, ami azt jelentheti, hogy kis helyen tartották, ahol nem tudott megfelelően mozogni. Külső és belső élősködőkkel is fertőzött, beköpték a legyek. Tulajdonképpen a kihűlés állapotában találtak rá. Valószínűleg 4-5 hónapos lehet, de nem állapítható meg pontosan, mert nagyon alultáplált. A kisoroszlánnak emellett az emésztőrendszere is gyulladásban van.

Infúziót és megfelelő terápiát kap. Egyelőre nem lehet biztonsággal állítani, hogy életben marad.

A rendőrség nyomozást indított az ügyben, hogy kiderüljön, ki és honnan szerezhette be az oroszlánt.

A statisztikai adatok szerint Szerbiában jelentős mértékű a csempészett vagy törvénytelenül, állatkertektől vásárolt állatok tartása.

Minden évben fény derül néhány ilyen esetre, és nem ez az első alkalom, hogy szabadon engedett nagymacskát találtak, mert a szakértők szerint a felnőtt, gyakran már veszélyes ragadozóval sokan nem tudnak mit kezdeni, és inkább szabadon engedik.

Az Európai Unió bűnüldözést koordináló ügynöksége, az Europol szerint a szervezett bűnözés negyedik leggyümölcsözőbb ágazata a világon az illegális állatkereskedelem, amely évente mintegy 4,4 milliárd eurós forgalmat bonyolít le.

MTI