Nyakunkon a nyár, már látogatható a Lepkekert

0
404 megtekintés
Gyönyörű Azúrlepke a Fővárosi Állat- és Növénykert ismét látogatható Lepkekertjében - Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Swing Szerelem Szulák
Ami valóban nyárindítás, hiszen a kert nem egész évben működik, hanem elsősorban a nyári szezon látványossága. A Lepkekertben egy térben sétálhatunk a színpompás trópusi lepkékkel, szinte úgy, mintha a természetes élőhelyükön találkoznánk velük, mindenképpen fantasztikus élmény. De többel is készül a nyárra az Állatkert, mondhatni ezerrel belevethetjük magunkat az állatkerti kalandokba. 

Összesen húsz különböző, Közép- és Dél-Amerikában őshonos lepkefaj hatszáznál is több egyedét mutatják be itt. Az üvegfalú bábszekrényben a lepkebábok is láthatók, sőt, egy kis szerencsével azt is meg lehet figyelni, amint a bábokból épp kikelnek a kifejlett lepkék – írja az Állatkert a weboldalán.

Amint kitör a nyári szünet – június közepétől – az úgynevezett Légy ott! élményprogramok is elindulnak. Minden nap délelőtt 10-től délután fél 5-ig minden egész és fél órában különleges bemutatók, látványetetések, állattréningek teszik még izgalmasabbá az állatkerti élményt. Az egyes programok időpontját és helyszínét úgy állították össze, hogy azokat egy adott útvonal mentén haladva kényelmesen végig lehessen látogatni.

Pillangók a Fővárosi Állat- és Növénykert ismét látogatható Lepkekertjében 2021. május 27-én. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A nyári állatkerti események palettáján új színfolt a Szent Iván-éj, amelynek megrendezésére az Állatkertek Éjszakájának népszerűsége adta az ötletet. Az Állatkert szándéka az, hogy a hagyományosan augusztus utolsó péntek estéjére eső Állatkertek Éjszakája mellett a nyár folyamán egy másik alkalommal is kínáljanak különleges hangulatú esti élményeket a nagyközönségnek. A tulajdonképpeni Szent Iván-éj idén csütörtök estére esik, ám az állatkerti Szent Iván-éjre a rákövetkező este, június 25-én pénteken kerül majd sor, hogy az azt követő hétvégén mindenki kipihenhesse magát, aki aznap sokáig marad ébren. A programokról további információ itt olvasható.

Ezt követően, augusztusban sem lesz hiány jeles napokból, érdekes élményekből. Augusztus 7-től 9-ig, három napon át tartanak majd a kert 155. születésnapjához kapcsolódó programok. Augusztus 27-én, azaz a nyár utolsó péntek estéjén pedig megtartják a hagyományos Állatkertek Éjszakáját is.