Nejlonszatyorba zárt kiskutyák életét mentették meg a rendőrök

0
382 megtekintés
Képünk illusztráció - Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Az ember azt gondolná, hogy ilyen ma már nem létezik, de újra és újra bebizonyosodik, hogy mégis. Sorsukra hagyott, zacskóba zárt kiskutyákat találtak az edelényi rendőrök közúti ellenőrzés közben. A zsák gondosan be volt zárva, hogy az öt kiskutya biztosan megfulladjon, de hál istennek a rendőrök meghallották a nyüszítést és azonnal a segítségükre siettek. A mentésről a Magyar Rendőrség Facebook oldalán számoltak be. 

Mint írják, közúti ellenőrzések miatt álltak meg a 27-es főút mellett, de a közeli bokros részről éles, hangos nyüszítést hallott Aranyosi Mihály zászlós és Baloghné Jaskó Marianna törzszászlós. Azonnal a hang irányába mentek, és hamarosan meg is találták a sírás forrását egy bokor tövében. Egy szatyorból jött a segélykérés, amelyben 5, pár napos kiskutya volt.

A rendőrök gyorsan kiszabadították életveszélyes fogságukból a porontyokat, és a kapitányságra vitték őket. Felvették a kapcsolatot a helyi állatvédő-szervezettel, akik hamar a bajbajutott csöppségek segítségére siettek és tovább vigyáznak rájuk.

A rendőrség állatkínzás miatt nyomoz a továbbiakban.