Napi cuki: Édes kis vidrababák születtek a Nyíregyházi Állatparkban

0
98 megtekintés
Ázsiai kiskarmú vidra vagy törpevidra (Amblonyx cinereus) - Fotó: sostozoo.hu
Swing Szerelem Szulák
A vidráknak egyszerűen nem lehet ellenálni, annyira aranyosak, hogy bárkit levesznek a lábukról. Most, Nyíregyházán születettek négyesikrek és természetesen azonnal gügyögésre késztetnek mindenkit. 

Az ázsiai kiskarmú vidrakölykök már egyre többször elhagyják a menedéket, így ha mázlink van, láthatjuk is őket.
Az 50 napnyi vemhesség után világra jött kölyköket a csapat közösen neveli és ezidág a rejtett „gyerekszobában” éltek, de a 2 hónapos apróságok egyre aktívabbak és érdeklődnek a külvilág iránt – olvasható az Állatpark közleményében.

Ázsiai kiskarmú vidra vagy törpevidra (Amblonyx cinereus) – Fotó: sostozoo.hu

Az ázsiai kiskarmú vidra a legkisebb termetű vidrafaj. Megjelenésében és életmódjában is különbözik a Magyarországon őshonos és fokozottan védett Európai vidrától (Lutra lutra).

Jóval kisebb testméretekkel rendelkezik(mindösszesen 5kg-os egy állat)  és nagyobb testű rokonától eltérően nappal is aktív s kevésbé vízhez kötött mint a többi vidra faj. Délkelet-Ázsia sekély édes és sós vízrendszereiben él, ahol elsősorban halakkal, rákokkal és kagylókkal táplálkozik.

A Nyíregyházi Állatparkban eziádig 1 hím és 2 nőstény élt, de a kicsik születésével 7 tagúvá vált a játékos természetű csapat.