Mobiltelefonos emlőshatározó alkalmazást készített az MME

0
54 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Újabb, ingyenesen letölthető okostelefonos határozó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület. A 2016-ban megjelent Madárhatározó és a 2017-ben indult Kétéltű- és Hüllőhatározó mellett ez a harmadik olyan könnyen kezelhető alkalmazás, ami a természetjárókat segíti. 

Jártál már úgy az erdőben, hogy nem tudtad eldönteni, hogy melyik szarvasféle suhant át előtted az ágak között? Meg tudod különböztetni egymástól a peléket? Nem okoz többé fejtörést, ha van nálad okostelefon és letöltöd az új emlőshatározó mobiltelefonos alkalmazásunkat!

Az MME és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület közös munkájaként létrejött határozó azoknak készült, akik természetjáróként egy állandóan kéznél lévő határozó segítségével még egyszerűbben szeretnék megtudni, milyen emlős állatot láttak erdőn, mezőn, vagy akár a kertben. Magyarország első mobiltelefonos emlőshatározó alkalmazása hasonló funkciókkal rendelkezik, mint a már jól ismert Madárhatározó és Kétéltű- és hüllőhatározó applikációk:

  • Határozás
  • Lexikon
  • Játék
  • 85 emlősfaj, kb. 25 lábnyom

Az alkalmazásban használt illusztrációk Zsoldos Márton munkái.

Köszönjük a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesületnek a közreműködést!

Az applikáció feltöltése a telefonra

Az alkalmazás Android és iOS rendszereken fut, de kizárólag mobiltelefonokra lett fejlesztve, tableteken vagy egyáltalán nem, vagy rosszabb minőségben működik.

Az alkalmazás letöltéséhez nem kell mást tennie, mint a Google Play áruházban (Androidos telefonok esetén) a keresőmezőbe beírni azt, hogy „Emlőshatározó”, majd a telepítésre kattintani.  Az áruházakban az alábbi kis ikon fog megjelenni:

Ha megtaláltuk az ikont, a telepítés gombra kell kattintani. Telepítés után csak keressük meg telefonunkon az ikont és kezdődhet is a határozás!

Képek: MME

Forrás: MME