Mérgezés miatt pusztult el 6 vetési vajú Miskolcon

0
277 megtekintés
Vetési varjú - Kép: Pinterest
Swing Szerelem Szulák
Február 8-án érkezett a hívás a Mályi Madármentő Állomásra, hogy fiatalok négy nagyon rossz állapotban lévő varjút találtak Miskolcon. Mire a madármentők kiértek, égtek a vonalak és összesen 9 szenvedő madár várta őket a helyszínen. 

Sajnos, hiába volt minden igyekezet, a madarak sorra pusztultak el. Mint írják, „az egyik varjú az állatorvos kezei között pusztult el, így az elszomorító végeredmény 6 halott és 3 élő vetési varjú egyelőre.”

Természetesen a madármentők értesítették a rendőrséget és a hatósági állatorvos is kiment a helyszínre.

Az állatorvos szerint is gyorsan lefolyó méreg állhat a tömeges, egy helyre koncentrált, lényegében 1-2 óra alatt lezajló pusztulás mögött. Hát ez a szomorú végeredmény és még lehet, hogy nincs vége. A három élő varjúból egy nagyon rossz állapotban van lényegébe az életéért küzd, mint ahogy mi is vele küzdünk.

A madármentők megköszönték a bejelentők segítségét és felhívták a figyelmet arra is, hogy a vetési varjú védett madarunk, természetvédelmi értéke 50.000Ft/egyed.

Nem attól lesz valaki fasza gyerek, hogy állatokat kínoz, hanem attól, amit ezek a fiatalok csináltak. Összeszedték őket, beáldozták a kabátjukat, betakargatták őket, türelmesen vártak az esőben. Na ettől lesz valaki EMBER!!! Ezekről a fiatalokról kell példát venni!!!

Egy nappal később viszont már jobb hírek érkeztek a Madármentő Állomásról, a megmaradt három varjú túlélte és sokkal jobban vannak.

Mind a hárman jobban vannak és stabilnak mondhatóak. Megfigyelésre még maradnak és ha minden jól megy, akkor vissza kaphatják a szabadságukat.