Mentett sünikről készített kisfilmet a Fővárosi Állat és Növénykert

0
251 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nemrégiben 47 mentett, sikeresen rehabilitált sünt engedtek vissza természetes élőhelyükre a Fővárosi Állat és Növénykert dolgozói. Ennek kapcsán egy kisfilmet is készítettek, a tulajdonkívüli elengedésen túl általában is bemutatva a sünökkel kapcsolatos mentőmunkánkat.

A sünfélék családjának jó kéttucat faja közül Magyarországon az úgynevezett keleti sün honos. Nemcsak a városoktól távoli élőhelyeken fordul elő, hanem kertes házas övezetekben, városi parkokban is gyakori. Ezzel együtt védett fajról van szó, és a Budapesti Állatkertben zajló vadállatmentő munka keretében is nagy erőfeszítéseket teszünek a sünök védelme érdekében.

„A mentett, segítségre szoruló sünök között vannak sérült, legyengült állatok, olyanok, akik a szaporodási szezon végén születtek, és így nem volt idejük kellőképpen felkészülni a téli álomra, de akadt már dolgunk elárvult sünökkel, és olyanokkal is, akik avarégetés miatt szereztek sérüléseket. A cél természetesen mindig az, hogy a mentett állatok rehabilitációjával odáig jussunk, hogy végül visszajuttathassuk őket természetes élőhelyükre. Nemrég 47 sikeresen rehabilitált sünt engedünk el: az ennek kapcsán készült kisfilmben persze nemcsak magáról az elengedésről lesz szó, hanem a sünmentés egész folyamatát igyekszünk bemutatni.-” írja oldalán a Fővárosi Állatkert.

 

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép: Pixabay