Menekülés a halálos piton szorításból egy műanyag persellyel

0
1 304 megtekintés
Ametisztpiton (Morelia amethistina) - Fotó: moreliapythonradio.com
Swing Szerelem Szulák
Egész pontosan, egy kacsacsőrű emlős formájú persellyel mentették meg szülei, a háromméteres piton szorításába került fiúkat Ausztráliában – írja az MTI. 

A 14 éves Ryan Jacksont a család Ausztrália északkeleti részén, Weipa közelében lévő farmjukon támadta meg a hatalmas óriáskígyó. A szülők a gyerek kiabálására ébredtek; amikor a szobájába rohantak, azt látták, hogy a piton a fiú jobb karjára tekeredett, és a kezébe mélyesztette a fogait.

„Minél jobban próbáltuk kiszabadítani, annál mélyebbre vájta a fogait” – mondta Emma Jackson, a fiú édesanyja. A nő kétségbeesésében felkapott egy kacsacsőrű emlős formájú műanyag perselyt, és kipeckelte vele a hüllő száját, miközben férje megpróbálta hátrafeszíteni az állat fejét.

Ametisztpiton (Morelia amethistina) – Fotó: arkive.org

Tízperces, elkeseredett küzdelem után végül kiszabadították Ryant a kígyó szorításából. A fiút mentővel szállították a közeli kórházba, sérülése ellenére jól van.

A kígyó a hírek szerint egy ametisztpiton vagy bozótpiton volt, mely harapása nem mérgező, de a faj jellemző szokása, hogy áldozatukat megfojtják, majd felfalják. „Azt tanítottuk a gyerekünknek, hogy ne féljen a kígyóktól. Ez viszont éhes volt, és agresszív, nem akarta elengedni” – mondta az anya.