Megszületett Molli, a kis szürkemarha-üsző a Debreceni Állatkertben

0
378 megtekintés
Molli, a szürkemarha baba - Fotó: zoodebrecen
Swing Szerelem Szulák
Mozgalmasan telik az év eleje a Nagyerdei Kultúrparkban, ugyanis január 23-án, szinte napra pontosan egy évvel a tavalyi szaporulat után újabb egészséges utód jött világra a hortobágyi törzsállományból származó magyar szürkemarháknál – írja a park a weboldalán.

A születésnapjára eső névnap szerint Mollinak keresztelt életerős kis üsző kitűnő étvágynak örvend, és egyre nagyobb kíváncsisággal fedezi fel környezetét, bár még sok időt tölt pihenéssel anyja gondoskodása mellett. Érdekesség, hogy fajtanevükkel ellentétben a szürkemarha-borjak vöröses szőrzettel jönnek a világra, és néhány hónapos korukra váltanak jól ismert színükre.

A park kiemelt célja az őshonos állatfajok és fajták megőrzése, e tekintetben pedig különösen fontos számukra a magyar szürkemarha, amely összetéveszthetetlen küllemével és sok évszázados történetével az Alföld egyik legfőbb jellegzetessége, és máig jelentős gazdasági és kulturális értéket képvisel.

A munkatársak és a látogatók nagy örömére a tenyészcsapatban évről évre születik új utód a késő téli és kora tavaszi időszakban.