Meglepetés: Hatvan teknős kelt ki tojásából a strandolók szeme láttára Olaszországban

0
766 megtekintés
Álcserepesteknős bébi (Caretta caretta) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Hatvan teknős kelt ki tojásából a strandolók szeme láttára az olaszországi Ischia szigetének egy partszakaszán. Szombat délután a sekély vizéről ismert öböl fürdőzői vették észre, hogy néhány kicsiny teknős bukkan fel a homokban, és megpróbál utat találni a tenger felé.

Az álcserepesteknősök (Caretta carette) nemébe tartozó, nagyjából 15 grammos állatokat a víz felé tartó első útjukon le is fényképezték a turisták.

Az első meglepetés után riasztották a parti őrséget, amely biztosította az átkelést. Egy tengervédelmi szervezet munkatársai is figyelemmel kísérték a kis teknősök útját.

Még kép: ITT

Rövid időn belül ez már a második teknőskikelés Ischián, ez pedig a víz jó minőségéről tanúskodik. Most a Nápolyi-öböl északi részén található Ischia további strandjait is átvizsgálják teknősfészkek után kutatva.

Olaszország egyre északibb vidékein képesek szaporodni a teknősök a melegedő éghajlat miatt. A nőstények különösen nagy kedvvel rakják tojásaikat a déli Campania tartománybeli Cilento partvidékén, ahol nemzeti park is található.

MTI