Már nyomoz a rendőrség a Margitszigeten szétszórt mérgezett kutyatáp miatt

0
105 megtekintés
Képünk illusztráció - Fotó: Unsplash
Swing Szerelem Szulák
Számos kutyatartó jelezte, hogy kedvence mérgezéses tüneteket produkált, vagy hogy állatorvoshoz kellett fordulniuk, miután a Margitszigeten jártak. Állatkínzás gyanúja miatt hivatalból eljárást indított a XIII. kerületi rendőrkapitányság a Margitszigeten szétszórt mérgezett kutyatáp miatt.

Az elmúlt napokban a közösségi oldalakon több olyan poszt is megjelent, melyben kétségbeesett gazdák jelezték, hogy a kutyájuk rosszul lett azután, hogy a Margitszigetre vitték őket sétálni.

„A médiában számos hír és internetes bejegyzés született arról az elmúlt napokban, hogy a gazdák rosszullétet tapasztaltak kedvenceiken, miután a Margitszigeten sétáltak. Az ebekre a szokatlan viselkedésen túl rendszerint remegés, imbolygó járás és koordinálatlan mozgás volt jellemző. Az esetekkel kapcsolatban bejelentés, illetve feljelentés nem érkezett, de a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. Kerületi Rendőrkapitánysága hivatalból ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást állatkínzás gyanúja miatt” – írják a police.hu-n kiadott közleményben.