Már meg lehet nézni az erősen kamaszodó Mázlit, az Ukrajnából mentett oroszlánt

0
248 megtekintés
A kamasz oroszlánhölgyek - Fotó: Nyíregyházi Állatpark/ sostozoo.hu
Swing Szerelem Szulák
Mint mi is megírtuk, a kölyök nagymacskát a kelet-ukrajnai Melitopol állatkertjéből menekítették ki kárpátaljai és kelet-ukrajnai magánszemélyek tavaly nyáron. Az akkor 9 hetes kölyköt először egy lelkes állatvédő ungvári család fogadta be, de világossá vált számukra, hogy ez hosszútávon nem lesz megoldás az állat számára, így megkeresték a Nyíregyházi Állatkertet. 

Mázli azóta alaposan megnőtt, januárban már az oroszlánság csínját-bínját gyakorolta, szakértő nagymacska segédlettel, hisz embertől és kutyától, akik addig vigyáztak rá, nem tudta hogyan is kell oroszlánnak lenni és erre biz szükség volt, hogy beilleszkedhessen az állatkert oroszlánfalkájába.

A kamasz oroszlánhölgyek – Fotó: Nyíregyházi Állatpark/ sostozoo.hu

Társául egy Miskolról érkezett, szintén kamasz oroszlán szegődött és lakli kamaszok elérték azt a méretet és aktivitást, hogy a karantén épületből szabadulva, immáron saját kifutórendszerben rendetlenkedhetnek.

Itt már a nagyérdemű és megtekintheti az oroszláncsajokat, sőt még egy videóval is kedveskedett az Állatpark lelkes követőinek, Mázli cseperedéséről.

Korábban a témában:

Már az oroszlánságot gyakorolja új társával az Ukrajnából mentett kisoroszlán – videó