Ljasuk Dimitry az Atlas Award 2022 díj nyertese

0
247 megtekintés
Fotó: Ljasuk Dimitry Films/Facebook
Swing Szerelem Szulák

Gyönyörű szoborral tüntették ki Ljasuk Dimitry-t, a hazai és hazán átnyúló természetvédelmi értékek megőrzéséért küzdő filmrendezőt! Idén ő nyerte le az Atlas Award díjat.

Az Atlas Award egy olyan üzleti díj, ami nem üzleti teljesítményért jár, hanem értékrendért és tettekért. A díjat az olasz-magyar ITL Group alapította három évvel ezelőtt, azzal a céllal, hogy olyan vezetőket, vállalkozókat tüntessen ki vele, akikre jellemző ez a következő három érték: etikus, fenntartható és kreatív. Mivel erre a díjra csak ajánlás útján lehet bejutni, a nyertesnek fogalma sem volt arról, hogy valaki őt is beajánlotta a 41 jelölt közé. Az üzletemberekből és fenntarthatósággal kapcsolatos szakemberekből álló zsűri végül ötre szűkítette a döntősöket, melyek közül az embert és természetet összehozni akaró filmrendező került ki nyertesként.

A zsűri a Tisza-tó értékeivel és a Tiszával kapcsolatos környezetvédelmi tevékenységéért, filmjei mondanivalójáért, illetve az orosz-ukrán háború menekültjeivel kapcsolatos tevékenységéért ítélte a megtisztelő díjat a győztesnek.

Elkészült legújabb mozifilmje is, a Jóreménység-sziget, amelyről egyelőre a nem hivatalos előzetes tekinthető meg, ITT!

Ljasuk Dimitry Films