Letartóztattak egy aligátort Floridában – videó

0
379 megtekintés
Aligátor (Alligator mississippiensis) - Fotó: Flickr
Swing Szerelem Szulák
Egy 2,7 méter hosszú aligátor múlt héten szerdán (márc. 29.) úgy döntött, beugrik a floridai Tampa Bay belvárosába korzózni kicsit. A rendőröket zavargás miatt riasztották, bár meglepétsre nem rendbontás, vagy verekedés várta őket, hanem a gigászi hüllő – adta hírűl az AP

Az esetet a Tampai Rendőrkapitányság által közzétett testkamera felvételről lehet tüzetesen megtekinteni. Mintegy fél tucat rendőr és számos bámészkodó kisérte figyelemmel, a nem túl barátságos elkövető letartóztatását.

A rendőrök elég olajozottan kezelték a helyzetet, legalábbis egyikük igen szakavatott hüllőlefülelőnek tűnik a felvétel alapján. Az számunkra nem tiszta, hogy miért kellett percekig gumibottal bökdösni az út szélén veszteglő állatot, mindenestre az jól látszik,  hogy szép nagyot tud csapni a farkával – mondjuk ki nem, ha folyamatosan bökdösik…

Aligátor elkövetőnk cserébe nem volt kifejezetten élénk (lehet ennek kiderítését szolgálta a bökdösés), pikk-pakk hurok került a szájára, amin húzták is kicsit, nem nagyon ellenkezett, így viszonylag hamar a hátára pattant a szakavatottnak tűnő biztos, a kollégája pedig a hátsó felét súlyozta le magával. Ezek után szigszalag került a halálos fogsorra és törülköző a szemére, elvégre mégse kéjmámor ez a túra neki se. Végül a lábait is hátrakötötték, mint egy rendes letartóztatásnál és már gúzsba kötve várta milyen ítélet is születik felőle.

A rendőrségi videófelvétel alatt olvasható, hogy a Floridai Hal- és Vadvédelmi Hatóság szakemberei szállították el és kerestek neki egy megfelelőbb otthont, mint Tampa belvárosa.