Kutyakölyöknek nézték a farkaskölyköket

0
118 megtekintés
Kép: Wolf Apennine Center - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Az olasz hatóságok kérik, hogy aki kölyökkutyát talál az erdőben, ne vigye haza, mert az farkas. Az elmúlt hetekben ugyanis kétszer is előfordult, hogy jó szándékú kirándulók „mentették” meg a vadállatokat, mert azt hitték, elhagyott kiskutyák.

Az olaszországi Emilia Romagna tartomány a helyi állatvédőkkel kampányt indított, amelyben arról próbálja lebeszélni az embereket, hogy hazavigyék a szabadban talált, elhagyott kölyökkutyának hitt farkaskölyköket.

A hvg.hu a Wolf Appennine Center Facebook-on megjelent felhívására hivatkozva azt írja, hogy az elmúlt hetekben két hasonló eset is előfordult. Az emberek mindkét esetben azt gondolták, hogy ezzel megmentik az elhagyott kiskutyákat. Mivel a farkasok egyre gyakoribbak a lakott területek közelében is, így ez a jelenség már pár éve tart.

Kép: Wolf Apennine Center – Facebook

A jó szándék ellenére kevesen tudják, hogy a farkaskölykök összeszedése nemcsak illegális, hanem az emberhez szokott ragadozók később már nem vagy csak kockázatosan helyezhetőek vissza a természetbe, ezért életük hátralévő részére fogságra vannak ítélve.

Kép: Pixabay

Az állatvédők ezért inkább azt javasolják, hogy aki kölyköket lát, maradjon távol tőlük, és kifejezetten kerülendő, hogy etetni kezdjék őket, mert ha ilyen korai fejlődési szakaszban hozzászoknak ehhez, akkor túlzott bizalommal lesznek az emberek iránt. Ez a nehéz helyzetben lévő kölykökre is érvényes, ez esetben az állatmentőkhöz kell fordulni.

hvg.hu

(ViaZs)