Kutyabaráttá változtatja üzleteit a Telenor

0
370 megtekintés
Kép: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Országszerte közel száz Telenor üzlet alakul át kutyabaráttá. Bár sokan nem tudják, a kutyákat nyilvános területen egyedül hagyni illegális és balesetveszélyes, ezért is fontos törekvés, hogy minél több kutyabarát üzlet legyen az országban.

Augusztus 17-től 98 Telenor üzletet alakítanak át kutyabaráttá, ami azt jelenti, hogy akik szeretnék, már négylábú kedvenceiket is magukkal vihetik a boltokba – írja a Napi.hu a vállalat közleményére hivatkozva.

A folyamat részeként minden olyan üzletet, amelyet a helyi előírások nem szabályoznak másképp – például bevásárlóközpontok esetében -, kutyabaráttá minősítenek, így országszerte az üzletek közel háromnegyede nyitja ki kapuit. Az állatbarát shopok kétharmada vidéki városokban található: ez amiatt is hiánypótló, mert a Kutyabarát.hu adatbázisa alapján a legtöbb kutyabarát üzlet a fővárosban érhető el, vidéken azonban – ott is főleg a megyeszékhelyeken – csupán egy-egy ilyen bolttal találkozhatunk.

A vállalat kezdeményezése amellett, hogy megkönnyíti az állattartók mindennapjait, egyúttal akár életet is menthet.

„Még mindig kevesen tudják, de nem szabad a kutyát kikötni közterületen, mert akár balesetet is okozhat – például megrémülhet vagy elszökhet. Emellett autóba sem szabad bezárni, akár még 5 percre sem, mert a felmelegedés rövid távon is életveszélyes lehet.

Már egyre több állatbarát üzlet van az országban, amelyek egyfelől ösztönzik a vásárlókat, hogy ne hagyják egyedül a kutyákat, másrészt praktikussági szempontból is fontos lehet, hiszen akár egy sétáltatás közben is elintézhetjük a mindennapos teendőket” – mondta Sziládi-Kovács Hajnalka, az első hazai kutyabarát helyeket közvetítő és népszerűsítő portál, a Kutyabarát.hu alapítója.

Kép: Pixabay

A biztonságos közös vásárlásnak kötelező része a „kutyaetikett”, azaz a felelős magatartás a kiskedvenc és a gazda esetében is.

„A kutyabarát üzletekben elengedhetetlen, hogy betartsunk két alapvető szabályt: használjunk pórázt és csak jól szocializált állatot vigyünk be a vendégtérbe.

Épp ezért lényeges, hogy ne egy üzletben vagy vendéglátóhelyen próbáljuk ki először, miként viselkedik a kutyánk ilyen szituációkban, hanem előbb vigyük kutyaiskolába, közösségbe. Ne felejtsük el, hogy minden esetben a gazda felelősségének tekinthető az állat viselkedése, és ez alapján ítélik meg sokszor a kutyás közösséget is” – tette hozzá Sziládi-Kovács Hajnalka.

Forrás: Napi.hu