Kopogtató hattyú borzolja az idegeket egy angliai kisvárosban

0
1 106 megtekintés
Akcióban a kopogtató hattyú - Fotó: South West News Service (SWNS) - FOXNEWS
Swing Szerelem Szulák
A madár a párjával együtt körübelül nyolc éve lakik Northampton városkájában. Az idegörlő kopogtató sportját öt éve kezdte és azóta módszeresen csinálja, fő az alaposság jeligére. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy megáll a bejárati ajtó előtt és akár három órán keresztül kopogtat az ajtón. 

A helyeik szerint a madár nem okoz kárt, az általa végzett tevékenység viszont igen kellemetlen.

Stephen Legg, akinek a háza a hattyú kedvence, úgy emlékszik, hogy öt évvel ezelőtt történt először, amikor a madár a bejárati ajtó körül ólálkodott, majd a csőrével elkezdte a levélszekrényt zörgetni.

 „Nem okoz semmilyen kárt, de rendkívül irritáló. Néha három órán át csinálja, máskor csak egyszer vagy kétszer zörget.”

írja a FOXNEWS a South West News Service (SWNS) reports cikke nyomán.

A kopogtató hattyú akció közben – Fotó: South West News Service (SWNS) – foxnews.com

A férfi elmondása szerint, nem eteti a madarat, több módszert is kipróbált, hogy elriassza a kitartó hattyút, eleddig sikertelenül. Ugyanis, ha teljesen betakarja az ajtót – ami már szintén eszébe jutott – akkor a postát sem kapja meg, így marad a kopogtatás.

Az egyik szomszéd, Wendy Howard, mikor pár éve odaköltözött, nem hitte el, hogy ilyen van, de azóta volt alkalma megtapasztalni. Wendy remekül szórakozik a hattyún, ha látja, de ugyanakkor nagyon boldog is, hogy nem az ő házát nézte ki magának, ugyanis elmondása szerint, nagyon zajos. Wendy, azt is elmesélte a SWNS-nek, hogy megfigyelése szerint a hattyú minden éveben, ugyanazon időben kopog, valószínűleg a költési idővel lehet összefüggésben a mutatvány.

FOXNEWS