Kivégezték Bismarckot, Ausztrália egyik legöregebb krokodilját

0
1 537 megtekintés
Bismarck, szelíd és békés volt, ráadásul távol tartotta a többi bordás krokodilt - Kép: GETTY IMAGES
Swing Szerelem Szulák
Lelőtték Bismarckot, Ausztrália egyik legöregebb krokodilját. A több mint 80 éves hüllő tetemét Cardwell észak-ausztrál kisváros határában, a helyi folyóparton találták meg csütörtök virradóra.

A 7 News hírtelevízió csütörtöki riportja szerint a körülbelül 4,5 méter hosszú édesvízi krokodil tarkóján több lőtt sebet találtak. A feltételezések szerint vadorzók áldozatává vált a német birodalmi kancellárról elnevezett ragadozó.

Bismarck emlékére március közepén gyászszertartást rendeznek.

„A szerencsétlenül járt hüllő többnyire már csak lustán feküdt a napon. Egy volt közülünk, a közösségünk része. Egy kedves óriás, aki sohasem volt agresszív. Amennyire egy krokodil az lehet, jó lélek volt”

– mondta az egyik környékbeli lakos, Thea Ormonde. Egy másik helyi lakos szerint az állat sohasem jelentett veszélyt az emberekre, csak teknősöket evett.

A lakók most attól tartanak, hogy más, veszélyesebb krokodilok veszik át Bicmarck vadászterületét.

A rendőrség nyomozást indított, hogy kiderítsék, ki lőhette le az állatot. Ausztrália északi részén elszaporodtak a krokodilok, időnként emberekre is támadnak. Cardwell közvetlenül az óceánparton található, a Nagy-korallzátony közelsége miatt évente rengeteg turista fordul meg a városban.

Forrás: MTI