Kék szalaggal díszített velős csontot kapott Főnök, a személykereső rendőrkutya

0
270 megtekintés
Kép: Police.hu
Swing Szerelem Szulák
Még augusztus 20-a alkalmából vehette át jutalmát a 2022. július 26-án életet mentett három rendőr, és négylábú társuk, Főnök. A hős életmentőknek Magyarország belügyminisztere adta át a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel Arany fokozatát, példaértékű munkájuk elismeréséül. Természetesen, Főnök sem maradhatott ki a díjazottak közül, ő speciális jutalomfalattal gazdagodott: egy kék szalaggal díszített velős csonttal – olvasható a police.hu-n. 

Mint írják, ahogy arról korábban beszámoltunk, a 112 segélyhívón keresztül kért segítséget egy 49 éves férfi. János egy Vecsés közeli erdőben feküdt magatehetetlenül az avarban. Mozdulni nem tudott, és pontos helyzetét sem tudta elmondani Strehó Zoltánnak, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjában hívását fogadó zászlósnak.

Kép: Police.hu

Késlekedés nélkül indultak a rendőri egységek, miközben Strehó zászlós tartotta a lelket Jánosban, beszéltette, biztatta, nyugtatta. A terepen a Monori Rendőrkapitányság munkatársai, Huszti Szilvia törzszászlós, valamint Komjáthi Vivien törzsőrmester Főnökkel kiegészülve futott a szinte átláthatatlan erdőben. Az idő szorított, a bajba jutott férfi hangja többször elcsuklott, állapota egyre romlott. Rögvest jobban lett azonban, amikor megpillantotta a rendőrnőket és meghallotta Főnök csaholását. Az egyenruhások is egy emberként lélegeztek fel, amikor életben találtak rá. Kórházba vitték, azóta jobban van – írták.

Természetesen Főnök, bármennyire is örült a méretes cupáknak, azért hosszan nem nézegette meghatódottan, a méretes harapnivaló, nem volt sokáig méretes.

Kép: Police.hu

Az elismeréseket dr. Töreki Sándor r. vezérőrnagy, bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettes adta át.

További fotók: ITT