Jéghokisok fogadták örökbe a Debreceni Állatkert tigriseit

0
605 megtekintés
Kép: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - Facebook
Swing Szerelem Szulák
A napjainkban egyre népszerűbbé váló állatkerti örökbefogadás újra reneszánszát éli a Debreceni Állatkertben. Magánszemélyek, cégek, nonprofit szervezetek előszeretettel választják a támogatás ezen hatékony  és nemes formáját – írja sajtóközleményében az állatkert.

Az állatkertek életében minden örökbefogadás fontos és örömteli esemény, legyen szó lelkes kisdiákról vagy tudatos nagyvállalatról. A Debreceni Állatkert adoptálási történetében most először került sor arra, hogy sportcsapat választ magának támogatandó kedvencet. A DEAC Erste ligás jégkorongcsapatának az Állatkert öttagú szibériai tigriscsaládjára esett a választása. A szibériai tigrisek hideg, havas tájakon folytatott életmódja és a faj szívóssága a sportolók kitartását és rendíthetetlenségét jelképezi. A jégkorongcsapat támogatása az állatok takarmányozásához, így e ritka faj állományának gyarapodásához járul hozzá.

Kép: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

A Világon mindössze ~3600 tigris él, fele állatkertekben és vadasparkokban. A szibériai tigris különösképpen védelmet és támogatást igénylő faj, hiszen az orvvadászat és az illegális kereskedelem az 1900-as évek elején a kihalás szélére sodorta. A fajmegmentő programoknak köszönhetően számuk folyamatosan nő, viszont még ma is csupán 450-500 példány él a legnagyobb tigrisfajból.

A szuper jófej jéghokis csapat – Kép: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark

Debrecenbe az állatkert első tigrispárja 2014-ben érkezett az Európai Fajmegmentő Program keretében (EAZA EEP). Mishka és Rosa sikeres tenyészpárnak bizonyult, hiszen már három utóddal is megörvendeztette a látogatókat; 2017 tavaszán a kézből nevelt Dáriusszal, ezt követően pedig a két nősténnyel, Danaval és Dáriaval. Reményeik szerint a tigrisek a DEAC jégkorongcsapat szerencséjét is meghozzák a pályán.

Forrás: zoodebrecen