A mancsápolás télen is fontos

0
3 572 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A téli séták, bizony fájdalmas élmények lehetnek kutyusaink számára, ha nem figyelünk rájuk oda kellőképpen. Ilyenkor nem a hó és a hideg az igazi bajforrás, hanem a só, vagy egyéb csúszásgátló anyagok amivel a járdák le vannak szórva. Séta közben ezek az anyagok, a hóval együtt beleragadnak a talppárnák közé és kikezdik a mancsokat.  Ezért nagyon fontos, hogy törődjünk kutyatársunk mancsaival! Ehhez nyújtanak segítséget a következő tanácsok:

Minden séta után alaposan mossuk meg lábát! Ezzel eltávolítunk minden olyan anyagot, melyek bajt okozhatnak. Mindig legyen rendben tartva a mancsok közötti szőr, ezzel csökkenthetjük annak kockázatát, hogy túl sok jégkristály és sós-havas anyag ragadjon be a mancsszőrök közé. Kenjünk vazelint az ujjak és talppárnák közé, különösen akkor, ha hosszú sétákra készülünk.

Ha ebünk lábai érzékenyek, vagy tényleg nagy kint a hó, akkor ne habozzunk, adjunk rá neoprénből készült hócipőt! Először kicsit fura lesz neki és viccesen fog benne járni , de aztán megszokja, és hamar hozzászokik a kellemes érzéshez.