Holland állatvédők eltávolítanák a vidámparkok állatszobrait

0
10 megtekintés
Fotó: Pixabay
Swing Szerelem Szulák
Holland állatvédők szerint a vásárok és a vidámparkok körhintáinak lovai és más állatfigurái rossz és hamis képet közvetítenek a gyerekeknek az állatokról, ezért el kell távolítani őket.

Pénteki beszámolójában a Dutch News holland hírportál a Peta nemzetközi állatvédő szervezet holland tagozatának közleményét idézte, amely szerint támogatják az amerikai testvérszervezet felhívását arra, hogy el kell távolítani a lovakat és minden más állatot a vásári körhintákról.

A körhinták állatfigurái „akaratlanul is a kiszolgáltatott állatok tudatos kizsákmányolásának szimbólumai”

– közölte a holland tagszervezet.

Véleményük szerint a körhintákat használó gyerekek számára az állatfigurák azt közvetítik, hogy normális és természetes, ha az állatokat használják – idézte a Peta hollandiai tanácsadóját, Janneke Hogervorstot a hírportál. „Ezért támogatjuk a Peta US felhívását” – szögezte le Hogervorst.

A Peta amerikai szervezete a héten levelet írt a Chance Rides nevű amerikai játékgyártónak, azt kérve, hogy hagyjon fel a körhinták állati témájú figuráinak gyártásával és értékesítésével. Az állatvédő szervezet azt javasolja, hogy a vállalat állatok helyett autókat, repülőgépeket, űrhajókat, buldózereket vagy akár hullócsillagokat, szivárványokat vagy seprűket helyezzen el a körhintákon.

Fotó: Pixabay

Janneke Hogervorst azt mondta, párbeszédet kezdeményeznek a holland vidámparkokkal, ugyanis ha leszerelnék a körhinták állatait, az óriási hatással lenne más szórakoztató parkokra Európa-szerte. „Az idők változnak” – tette hozzá.

Az Efteling nevű holland vidámpark vezetése „érdekesnek és megfontolandónak” találta az ötletet, és fontosnak nevezte az állatok jogaiért tevékenykedő szervezetek munkáját. A beszámoló szerint a vidámpark vezetése nem zárta ki a párbeszédet, valamint azt sem hogy a jövőben változtatásokat hajtsanak végre egyes játékokon.

A hírportál emlékeztetett arra, hogy 2021-ben az Efteling vidámpark jelentős felújítási programba kezdett, amelynek során számos játékáról eltávolította a „faji sztereotípiákat” közvetítő figurákat.

MTI