Három méteres krokodilt találtak egy égő házban a tűzoltók Csehországban

0
1 280 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Amikor gyanútlanul kimész tüzetoltani…Mintegy három méteres nílusi krokodilt találtak a tűzoltók pénteken reggel egy észak-morvaországi településen, amikor egy kerti házikóban keletkezett tűzhez hívták ki őket – közölte Lucie Balázová rendőrségi szóvivő.

A sumperki járásban lévő Klopina település szélén kigyulladt kerti ház földszintjén, mintegy húsz négyzetméteres térben a krokodil szabadon mozgott, amikor a tűzoltók észrevették. A mentési munkákat azonnal leállították és kihívták az állatmentőket a legközelebbi állatkertből.

A krokodilok egy faj kivételével édesvízi ragadozók. A legnagyobb faj a nílusi krokodil – mely egyben a rend típusfaja is. A hím krokodil átlagosan 3,5-5 m hosszú, de nagyon idős példányok 5,5 m-nél is nagyobbra nőhetnek, de leírtak már kivételes, 10 méteres példányokat is. A krokodilok falánk ragadozók, mindenféle állati eredetű táplálékot felfalnak, sőt a dögöt sem vetik meg. Napközben a parton napoznak, hogy vérük felmelegedjék, inkább éjjel vadásznak, de ha van lehetőségük, nappal is zsákmányolnak – például az itatóra jövő állatokat. Európa és az Antarktisz kivételével minden kontinensen élnek képviselőik, ma mintegy 30 fajukat ismerjük. 

A krokodilt elfogták és kötelek segítségével további intézkedésig a tulajdonos garázsában helyezték biztonságba.

A rendőrök az állategészségügyi központ véleményét kérték a krokodil ügyében.

MTI