Halálos cápatámadás Sidney-ben

0
4 305 megtekintés
Fehér cápa (Carcharodon carcharias) - Fotó: © Aquavision / National Geographic )
Swing Szerelem Szulák
Az ausztrál nagyvárosban, ahol csaknem 60 év után először történt halálos cápatámadás, majdnem minden strandot lezártak. Egy 35 éves brit férfi volt a sydney-i cápatámadás áldozata.

A férfi egy barátja erősítette meg, hogy Simon Nellist halt meg a támadásban szerdán – írta a BBC hírportálja csütörtökön.

A rendőrség hivatalosan még nem azonosította az áldozatot, a család sem szólalt meg. Az ausztrál hatóságok továbbra is keresik a fehér cápát, a város majdnem összes strandján megtiltották a fürdőzést.

Csütörtökön vízimentők jet-skivel járőröztek egy 25 kilométer hosszú szakaszon a város keleti részén lévő, híres Bondi strandtól a déli Cronulláig, hogy a cápára rátaláljanak. Helikopterek és drónok is részt vettek a keresésben.

Az állam kormánya közölte, hogy szakértői becslés szerint egy legalább háromméteres fehér cápa lehetett a támadó a balesetről készült videófelvétel alapján. A baleset sok szemtanúja szerint kegyetlen és féktelen volt a támadás. A kiérkező mentők már semmit sem tudtak tenni. Két órával a támadás után a hatóságok az áldozat néhány testrészét találták meg a vízben.

A terület parlamenti képviselője, Michale Daley elmondta, hogy a lakosokat megrázta a borzalmas baleset. Az áldozat rendszeres látogató volt a strandon. „Majdnem minden nap lejött úszni” – mondta Daley az ABC csatornán.

Sydney környékén régóta nem fordultak elő cápatámadások, mert hálókat és más cápariasztókat helyeztek el a vízben. Egyelőre nem tudni, hogy jutott át a fehér cápa a védelmi vonalon.

MTI