Fenségesen vonultak a hortobágyi szilajok téli szálláshelyükre

0
998 megtekintés
Fotó: Derencsényi István
Swing Szerelem Szulák
A Hortobágy varázslatos hely, bizonyos részein még mindig olyan, mintha megállt volna az idő. A végtelen puszta mindenkit magával ragad, aki egy kicsit is belekóstol. A szürkemarhák ennek a varázslatnak szerves részei, fenséges megjelenésük és sugárzó erejük a régmúlt dicső pillanatait idézik. November végén téli szállásukra indultak a legelő állatok a Hortobágyon, Papegyházáról és Sárkányról hajtották be a szürkemarhákat Darasságra, erről a Hortobágyi Nonprofit Kft. számolt be Facebook-oldalán. 

A hideg idő beálltával, ahogy a napok egyre rövidülnek, a Hortobágyon a régi népszokás hagyományait követve a pásztorok és jószágaik egyaránt a télre készülődnek, az állatok elindulnak a pusztai legelőkről a téli szálláshelyükre, mivel a legelők már nem biztosítják a kellő mennyiségű táplálékot.

A szürkemarhák behajtását ebben az évben is Derencsényi István díjnyertes természetfotós örökítette meg. Habár az idő zord volt, az állatok tekintélyt parancsolóan vonultak, így születtek az alábbi csodás felvételek.

Fotó: Derencsényi István
Fotó: Derencsényi István