Famászó leckét vett a cuki mosómedve kölyök

0
3 655 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A mosómedvék sem úgy születnek, hogy tudnának fára mászni, ezt a leckét is meg kell tanulni. Szükségük is van rá, hiszen a ragadozók ellen egy remek búvóhely, illetve aludni is szeretnek a magasban. Gyakran fészket is építenek fák odvában és ott nevelik csemetéiket.

A hogyan is másszunk fára leckét tanító anyáról és kölykéről készült imdánivaló videót, egy napsütéses nyári napon, Jeffrey Reid rögzítette az apja kertjében, Washingtonban.

Az anya különféle technikákat mutat a kicsinyének, hogy hogyan is tud megkapaszkodni a fán. Elszántan küzd, minden irányból és módszerrel, hogy sikerüljön a feladat, a kicsi pedig nem adja fel. Hol a szájában van és úgy tolat fel a fára, hol felemeli és odateszi a fára, hol pedig felmászik, hogy a kicsinye kövesse. Végül eljutnak odáig, hogy az apróság sikeresen meg tud kapaszkodni és fennmaradni a fa törzsén. Az anya pedig büszkén figyeli, ahogy halad tovább felfelé.

Lando McCall szakértő szerint a kölyök körülbelül négy hetes lehet, ebben a korban még elég kicsik a fára mászáshoz, a legtöbb kölyök két hónapos korában kezd el egyáltalán mászni, feltehetőleg ez az apróság nagyon gyorsan tanul, ha már itt tart.

Nézd meg a tüneményes párost és olvadozz:

Forrás: animalchannel