Eltűnt a londoni Tower hollókirálynője

0
1 129 megtekintés
Merlina - Fotó: HISTORIC ROYAL PALACES - bbc.com
Swing Szerelem Szulák
Több hete nem látták Merlinát, a londoni Tower hollókirálynőjét, sajnos az sem kizárt, hogy a madár már nem él. A népszerű holló leány 2007 óta élt a toronyban, hat társával együtt. 

A Tower hollómestere és közösség többi tagja szerint is a folyamatos távollét sajnos azt jelzi, Merlina már sosem tér vissza – írja a BBC. A szóvivő hozzátette, ha Merlina nem tér vissza megváltozik a torony élete, holló társai és közösség egyaránt nagyon hiányolja, a csak királynőként aposztrofált madarat.

A Towerben egyébként már több száz éve élnek hollók, az 1600-as években uralkodó II. Károly el akarta tünteni őket a toronyból, de a legenda szerint megjósolták, hogy ha a hollók elhagyják a tornyot, összeomlik a monarchia. Így hát a hollók maradtak, a király pedig állítólag el is rendelte, hogy a toronyban mindig kell hollónak lennie.

A Tower hollómestere egy fiókával a kezében – Fotó: HISTORIC ROYAL PALACES – bbc.com

Ha a Tower hollóira rákeresünk, akkor azt találjuk, hogy II. Károly rendelte el, hogy mindig legalább hat hóllónak kell lennie a toronyban, a BBC viszont azt írta, hogy Churcill egészítette ki a rendeletet azzal, hogy legalább hat hollónak kell lennie egyszerre a toronyban.

Bárhogy is legyen, Merlinával együtt jelenleg hét madár élt a kastélyban, amelynek saját keltetőprogramja is van, ugyanis rendkívűl nehéz volt hollót szerezni a kötelező létszám megtartásához.

Via