Elköltözött Zulu, a Nyíregyházi Állatpark zsiráfbikája, hogy Csehországban alapítson családot

0
180 megtekintés
Képünk illusztráció - Rotschild-zsiráf - Kép: wikipedia.org
Swing Szerelem Szulák
Elköltözött a Nyíregyházi Állatparkban született 3.5 éves zsiráfbika, Zulu, hogy Csehországban tenyészbika váljon belőle – írja az Állatpark

Mivel a nyakigláb állatok rendkívül félénkek és a mély altatás is végzetes lehet a számukra, mozgatásuk komoly előkészítést igényel, hiszen egy-egy óvatlan rúgással komoly kárt vagy akár személyi sérülést is tudnak okozni, így több hónapnyi állattréning előzte meg, hogy Zulu a nyíregyházi születésű Rothschild-zsiráf probléma mentesen besétáljon a zsiráfszállításra tervezett utánfutóba.

A park munkatársai, egy speciális több méter magas terelőeszközzel segítették irányba állítani a zsiráfház folyosóján az állatot, aki az előző napi nyugtató injekciónak és a több hónapnyi tréningnek köszönhetően szinte azonnal besétált a Dvur-Kralove-i kollégák zsiráfszállító utánfutójába.

A Nyíregyházi Állatpark évek óta sikeresen tenyészti a veszélyeztetett patásokat. Zulu, a nyolcadik Nyíregyházán született zsiráf volt, aki most az Európai Fajmegőrzési Program keretében Csehországban, a ZOO a zámek Zlín – Lešná állatkertben alapít dinasztiát.