Elképesztően cukik a báránymacskák-Te hallottál már róluk?

0
3 795 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Vékony test, rövid orr, kerek fej. Úgy hangzik mint bármely macska leírása a világon. 

Van azonban egy egyedülálló különleges tulajdonságuk, ami megkülönbözteti őket más cicáktól. Ez pedig nem más mint angyali fürtjeik. Plüss szerű bundájuktól, úgy néznek ki mintha játékok lennének.

A selkirk rex egyike a legújabb természetes macskafajtáknak, amely egy, Montana államban talált Miss DePesto of Noface nevű házimacska hölgytől eredeztethető. A többi rexfajtával ellentétben a selkirknél a göndör szőrt domináns gén okozza. Az első Selkirk Rex 1987 júliusában látta meg a napvilágot az Egyesült Államokban, a Montana állambeli Sheridan városában.

Jellemük: Szeretetteljes, jól viselkedik és kedveli az emberek társaságát. Nagyon jól kijön a gyerekekkel, más macskákkal és kutyákkal is. Élvezi a játékot, azt, ha felmászhat mindenhová, de nem hiperaktív macska. Ha egészen fiatalon hozzászokik a lakásba zárt élethez, jó esély van rá, hogy később nem fog a szabad levegő után vágyakozni. Gazdájukat gyakran megnevettetik a néha torzonborz ki-nézetükkel, vicces, imádnivaló tekintetükkel és bohóckodásukkal.

Forrás: boredpanda,macskafajtak

Kapcsolódó:

Macska báránybundában – Selkirk Rex