Egyre inkább népszerűek a kutyacukrászdák

0
715 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ha van kutyád, akkor veled is biztosan számtalanszor előfordult már, hogy szeretett négylábúd vágyakozó pillantásokat vetett rád amikor majszoltad a sütidet vagy a fagyidat. Az ínycsiklanozó finomságokból az összetevőik miatt azonban ők nem kaphatnak. Szerencsére a megoldás egyre népszerűbb.

Hűséges kis kedvenceink az olyan összetevők miatt, mint a tej, cukor és kakaó, ritkán vagy egyáltalán nem ehetnek az általunk fogyasztott édességekből. Megoszlanak a vélemények arról, mik a számukra veszélyes élelmiszerek, minden kutyus más, de azért nem árt elővigyázatosnak lenni.

Sok kutya szenved laktózérzékenységtől, aminek a tünetei hányás és hasmenés, ezért javasolt a tejtermékek elhagyása, különösen kölyökkor után. A desszertek másik veszélyes összetevője számukra a cukor, mérgező is lehet. Amire még oda kell figyelni, az a csokoládé, hisz nem tudják megemészteni. Ezeket az alapanyagokat kell elhagyni vagy lecserélni mentes verzióra, és készülhetnek a kutya édességek, amiket csak mértékkel ajánlott fogyasztani.

Évről évre egyre több a kutyabarát hely: bevásárlóközpontokba, hotelekbe és éttermekbe is elkísérhetik gazdijukat a hűséges kis kedvencek. Így nem véletlen, hogy felmerült az igény a kutyacukrászdák iránt, hogy együtt élvezhessék a desszerteket. A világban már több helyen találkozhatunk velük.

Az egyik legismertebb kutyacukrászda, a Hugo&Celine Stockholmban, Svédországban található. A világon elsőként ők kezdtek el fagylaltot, édességeket és egyéb ételeket készíteni a kutyák számára 2015-ben. Több mint 40 ezer négylábúnak szereztek örömet azóta.
Forrás: magyarmezogazdasag