Egy népszerűbbek a rovaralapú kisállat snackek

0
440 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Thai Union bejelentette, hogy befektetést eszközölt az Orgafeedbe, egy rovaralapú állateledeleket gyártó vállalatba.

A thaiföldi székhelyű start-up vállalkozás a Laika márkanév alatt rovarfehérjén alapuló fenntartható állateledeleket és jutalomfalatokat gyárt.

A gyártó a rovarfehérjét fekete katona légy lárvákból nyeri, amelyeket a Thai Union körforgásos gazdasági elveivel összhangban, az élelmiszeriparban keletkező hulladékokon nevel.

A befektetést megelőzően az Orgafeed részt vett a Space-F globális élelmiszer-technológiai startup inkubátor és gyorsító kezdeményezésben, amelyet a Thai Union 2019-ben alapított. A Thai Union szerint ez a befektetés támogatja a ma már i-Tail néven ismert állateledel részlegének jövőbeli növekedését, és összhangban van a vállalkozás azon törekvéseivel, hogy javítsa termékei tápértékét.

„A Thai Unionnál az innováció és a fenntarthatóság az üzleti tevékenységünk két fontos pillére” – nyilatkozta Roy Chan, a Thai Union i-Tail vezérigazgatója.
„A kisállat-iparban erős humanizációs és prémiumizációs tendenciák tapasztalhatók, ami azt eredményezte, hogy a vásárlók egészségesebb és fenntarthatóbb termékeket keresnek, így portfóliónk a fenntartható kisállat-termékek, például a rovarfehérje irányába mozdult el, amelynek környezeti hatása (kibocsátás, termőföld- és vízhasználat) lényegesen kisebb, mint másfajta tenyésztett fehérjéké.”
Chan hozzátette, hogy az Orgafeed üzletág lehetővé teszi a vállalat számára, hogy jobban kiszolgálja ügyfeleit a fenntartható állateledel szegmensben.

„Nagyon örülünk, hogy részt vehetünk ebben a finanszírozási körben, és várakozással tekintünk a velük való együttműködési lehetőségek feltárása elé.”

A hét elején az Auchan Portugal kiskereskedő bejelentette, hogy a Portugal Bugshoz társulva számos rovaralapú terméket vezet be az élelmiszerválasztékába.

Forrás: Magyar mezőgazdaság

Kiemet kép: pixabay