Egy időre elköltöztek a Carlsberg legendás lovai

0
267 megtekintés
A Carlsberg Jütlandi lovai - Fotó: fineartamerica.com
Swing Szerelem Szulák
A Carlsberg sörfőzde négy, mára már ikonikussá vált lovát a régi sörfőzde felújítása idejére átszállították a helyi állatkertbe – szúrta ki a magyarmezogazdasag.hu. A koppenhágai látógatóközpont ugyanis a korabeli hangulat fokozása érdekében komoly renováláson és modernizáción esik át. 

Jakob Stilov, az ingatlan igazgatója és a „Visit Carlsberg” – azaz a sörfőzdében való vezetett túrák – elnöke közölte: „Carlsberg történelmének fontos elemei közé tartoznak a sörfőzde lovai és nagy múltú istállói is. A lovakat az 1950-es években a sör szállításához használták, de napjainkban csak különleges eseményeken alkalmazzuk őket.”

Hozátette, hogy a lovak igen el vannak kényeztetve, így semmi képpen nem szerették volna, ha felújítás kényelmetlenségeit át kellene élniük, ráadásul a lovak lakrészébe még nem tette be a lábát a modernizáció, de az elkövetkezendő hónapokban az is teljesen átalakul.

A koppenhágai állatkert a négy ló számára új, körbekerített legelőt hozott létre közel a Roskildevej kapuhoz. A lovak állandó gondozója is ideiglenesen „átköltözik” az állatkertbe és ő felel a lovak etetéséért és az erőnlétükért.

Bengt Holst, a koppenhágai állatkert tudományos igazgatója közölte:

„Ezek az állatok lélegzetelállítóan gyönyörűek és hosszú, izgalmas történelmük van. A vendégeinkkel együtt már nagyon várjuk, hogy közelről is láthassuk őket.”

A lovak, ha minden a tervek szerint alakul, 2022 tavaszán térnek vissza a sörfőzdébe, amikor felújításokat követően újranyit az épület.